fotografy: Linus Harms

Koos van der Sloot (1953 – 2018)

Op moandei 19 febrewaris ferstoar keunstner Koos van der Sloot (1953 – 2018). Yn it dossier ‘Koos van der Sloot’ alle stikken dy’t earder yn ‘de Moanne’ ferskynd binne oer it libben en wurk fan Koos van der Sloot.

Koos van der Sloot yn in ynterview mei Marita de Jong begjin ferline jier: “De eieren horen bij het landschap van mijn jeugd. Een ei draagt verleden, heden en toekomst in zich. Het is een metafoor voor de tijd. Je zou kunnen zeggen, dat ik er eigenlijk al mijn hele leven mee bezig ben. Ik ben fulltime met mijn werk bezig, wil iedere keer iets nieuws bedenken, mezelf niet herhalen. Daar ben ik veel te nieuwsgierig voor. Soms weet ik van te voren welke kant ik op wil, soms verras ik mezelf. Ik heb haast, er valt nog zoveel te ontdekken. De zoektocht is nog lang niet ten einde.”

 

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.