‘Ik verwonder mij over de kunst van de platenhoes’

Publisearre op 7 maart 2014

NIELS LAHUIS –

Mijn naam is Niels Lahuis (1987, Assen) en ik ben laatstejaars student Communicatie aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Naast mijn studie ben ik actief in de Friese (en Nederlandse) muziekscene. Dit doe ik als hoofdredacteur van VPRO’s 3VOOR12/Friesland, maar ook als freelance popjournalist.

In het kader van mijn afstudeeropdracht loop ik de komende maanden stage bij ‘de Moanne’. Natuurlijk zal ik regelmatig bijdragen schrijven, maar daarnaast wil ik graag een aantal nieuwe projecten ontwikkelen. Eén van deze projecten wordt vandaag gelanceerd. Voor de sociale media van ‘de Moanne’ zal ik foto’s maken van bekende schrijvers, muzikanten, fotografen, filmmakers en kunstenaars. Deze foto wordt gemaakt met een authentieke Polaroidcamera. Centraal staat het woord ‘verwondering’, in deze nieuwe, wekelijkse rubriek. De geportretteerde mag namelijk in één zin uitleggen waar hij of zij zich die dag over heeft verwonderd. Het resultaat wordt elke vrijdag geplaatst op de Facebookpagina van ‘de Moanne’.

Als  initiatiefnemer van deze rubriek verzorg ik vandaag de aftrap en ik verwonder mij over de kunst van de platenhoes. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door de vraag hoe een muzikant belangstelling kan afdwingen voor een nieuw album, zonder dat je ook maar één enkele toon hebt gehoord. Neem nu de hoes van het nieuwe Elbow album, ‘The Take Off and Landing of Everything’. Op de hoes zien we een standbeeld van een figuur die, met slechts een flauw lachje op de lippen, de blik op de grond gericht houdt. Deprimerend? De muziek van Elbow is dat in elk geval niet. En dat verwondert me dus. De interesse voor het nieuwe album is gewekt. That reminds me, ik heb een afspraak met de platenzaak…

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels