Theun de Vries lêzing

Sandra de Vries over de literaire nalatenschap van vader Theun de Vries

75 jaar lang heeft Theunis Uilke de Vries geschreven. Zo’n 160 titels staan op zijn naam. Tijdens zijn lange leven gooide hij niets weg, hij bewaarde alles. Na de dood van de auteur in 2005 werd dochter Sandra geconfronteerd met een enorme literaire nalatenschap, inclusief een omvangrijke bibliotheek. Dozen vol (misschien) interessante literair-historische documenten, mappen, boeken en voorwerpen stapelden zich op. Wat zat daar allemaal precies in? En, hoe pak je zo’n karwei aan? Zelf aan het werk? Of die muur aan dozen direct ongezien doorschuiven naar het NLMD en Tresoar?

Op vrijdag 7 oktober 2011 zal Sandra de Vries de jaarlijkse Theun de Vrieslezing verzorgen en vertellen over de afwikkeling van dit bijzondere project. Zij licht dit toe met een powerpoint-presentatie. De organisatie is in handen van het Theun de Vriesgenootschap in samenwerking met de Schierstins in Feanwâlden.

Theun de Vrieslezing
Schierstins
Haadstrjitte 1
9269 SW Feanwâlden

Vrijdag 7 okt. 2011
20.00 uur
Entree: 8 euro.
Reserveringen op info@schierstins.nl.
of 0511-472937

Comments are closed.

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.