Euf Lindeboom: schilderijen en mobiele beelden

Euf Lindeboom: schilderijen, grafiek en mobiele beelden, solo expositie van 5 februari t/m 13 maart 2011

Opening op zondag 6 februari 16.00 uur door Saskia Bak, algemeen directeur Fries Museum  en Keramiekmuseum Princessehof  te Leeuwarden. Architectuur is het onderwerp in vele werken van Euf Lindeboom. Ze maakt schilderijen van huizen, boerderijen, schuren en strandhuisjes. Meestal bestaande gebouwen / bouwsels die zij ‘vertaalt’ naar een schilderij. Ze beschouwt huizen als typische menselijke voortbrengsels met een eigen karakter of sfeer. Op de tentoonstelling zal een grote variëteit aan schilderijen te zien zijn. Dat ligt niet alleen aan de vele  gebouwen uit allerlei streken en landen die zij afgebeeld heeft. Maar dat ligt ook aan haar manier van schilderen en aan de verschillende formaten, de grootte van de doeken.

Haar kleine mobiele beelden hebben een andere aanpak en uitstraling. Bij deze ‘Huizen op wieltjes’ ligt de nadruk op speelsheid. Ze zijn vaak gemaakt met materialen uit de bouw, maar ook van speelgoed blokken. Eén ding hebben ze gemeen: ze kunnen rijden! Tevens is er grafiek van Euf Lindeboom te zien in het grafiek-kabinet van de galerie.

Galerie de Roos van Tudor
Eewal 47/49
8911 GR Leeuwarden
www.roosvantudor.nl

Comments are closed.

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.