Symposion Gorinchem: Niko Koomen

Publisearre op 4 juni 2015

SJOERD VAN METEREN – 

Deze zomer is Gorinchem voor de derde keer, na 1974 en 2005, het toneel van een grote en smaakmakende kunstmanifestatie, ‘Symposion Gorinchem 2015′, met als kernthema de ontwikkelingen in de geometrisch abstracte, constructivistische kunst en de invloed op, en raakvlakken met, hedendaagse kunstuitingen. Uit elke provincie nemen zo’n tien kunstenaars deel uit diverse disciplines. In dit vervolgartikel stellen de kunstenaars uit Friesland zich kort aan u voor. De laatste bijdrage in deze serie met Niko Koomen.

 

Goede geestverwanten
In mijn beeldend werk ben ik altijd op zoek naar eenheid. Ik probeer deze eenheid te benaderen door structureel gebruik te maken van een aantal tegenstellingen binnen kleur, vorm, textuur enzovoort. Vele tegenstellingen roepen immers eenheid op. Ook een bepaalde numerologie en vormsymbolen spelen een rol in de beeldvorming. Ze begeleiden, in een constante dialoog, een vrij langdurige werkwijze.

Voor Symposion heb ik gekozen uit een meanderende reeks werken. De verwantschap tussen de werken is over het geheel vrij consistent. De keus voor de drie tentoongestelde werken is dus vrij subjectief, maar de werken vinden binnen Symposion een aantal duidelijke en goede geestverwanten.

 

 

 

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels