Symposion Gorinchem: Jan Hoff

Publisearre op 20 mei 2015

SJOERD VAN METEREN – 

Deze zomer is Gorinchem voor de derde keer, na 1974 en 2005, het toneel van een grote en smaakmakende kunstmanifestatie, ‘Symposion Gorinchem 2015′, met als kernthema de ontwikkelingen in de geometrisch abstracte, constructivistische kunst en de invloed op, en raakvlakken met, hedendaagse kunstuitingen. Uit elke provincie nemen zo’n tien kunstenaars deel uit diverse disciplines. In dit vervolgartikel stellen de kunstenaars uit Friesland zich kort aan u voor. Deze keer het woord aan Jan Hoff.

 

Wat beweegt je als kunstenaar?
Als beeldend kunstenaar ben ik een laatbloeier en een autodidact. Voor mijn werk was ik vaak langdurig in het buitenland. Mijn sluimerende talenten kon ik pas ontwikkelen nadat ik me definitief in mijn geboorteplaats Leeuwarden vestigde.

Ik haal mijn inspiratie uit de indrukken die ik opdeed tijdens mijn vele reizen en talrijke bezoeken aan musea in binnen- en buitenland, maar vooral uit de dagelijkse dingen om me heen. Mijn ideeën geef ik vorm in een abstract vlechtwerk van papier en blokjes en op schilderijen van acryl en olieverf.

 

Mijn werk past uitstekend binnen de kunstzinnige uitgangspunten van Symposion. Bovendien wil ik mijn recente werk graag laten zien aan een groot publiek.

 

Hoe is het werk tot stand gekomen?
De laatste tijd maak ik vooral composities die bestaan uit strookjes donker of licht glanspapier, die onder een hoek van 45 of 90 graden zijn gelijmd op de drager, in een ritmisch abstract geometrisch patroon. Door de licht- en schaduwwerking roepen mijn reliëfs een sterk gevoel van evenwicht en verstilling op, terwijl ze tegelijkertijd ook heel levend zijn. Steeds hetzelfde en toch steeds anders. Ze nodigen in elk geval uit tot goed kijken.

 

Waarom heb je dit werk gekozen voor Symposion Gorinchem?
Ik koos voor twee monochrome werken uit de series Mirror en Insomnia, die er wat mij betreft uit springen qua kleur en door hun patroon. Er zal ook nog een kleiner werk te zien zijn, als deel van een overzicht van de diversiteit van Symposion Gorinchem 2015, een soort proeverij. Mijn werk past uitstekend binnen de kunstzinnige uitgangspunten van Symposion. Bovendien wil ik mijn recente werk graag laten zien aan een groot publiek.

Inmiddels is er belangstelling voor mijn werk bij particulieren in binnen- en buitenland, waaronder Duitsland, Luxemburg, België en Engeland.


Zie ook: http://janhoff.info/

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels