Poëtische rondleidingen in Museum Belvédère

Publisearre op 23 januari 2012

In het kader van de Nationale Gedichtendag organiseert Museum Belvédère poëtische rondleidingen door de grote tentoonstellingszaal  en de nieuw ingerichte solokabinetten van de westvleugel.

De rondleidingen vinden plaats tussen 14.00 en 15.00 uur, waarbij in ieder kabinet een gedicht zal worden voorgedragen dat een connectie heeft met het getoonde beeldende werk. Hetzelfde zal gebeuren bij de verstilde schilderijen van Piet Moget en Vincent Hamel, die momenteel te zien zijn in de expositie Verkenningen van de uiterste essentie.

Gedichten van onder meer Vasalis, Bernlef en Lucebert zullen ten gehore worden gebracht. Bovendien is er bijzondere aandacht voor dubbeltalent Anne Feddema, die niet alleen zijn meest recente schilderijen toont, maar tevens wordt vertegenwoordigd door een zelf geschreven gedicht. Naast Feddema is er in de kabinetten werk te zien van: Sies Bleeker, Bettie van Haaster, Jantien Jongsma, Dolph Kessler, Han Klinkhamer, Christiaan Kuitwaard, Janet Meester, Eric de Nie, Zoltin Peeter, Krin Rinsema, Thijs Rinsema en Robert Zandvliet.

Laat u verrassen in woord en beeld! Deelname aan de rondleiding is gratis.

Datum: donderdag 26 januari
Tijd: van 14.00 uur tot 15.00 uur
Kosten: alleen de reguliere entree van het museum, want de rondleiding is gratis

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels