Nevermind the British trapt af

Publisearre op 19 mei 2011

Matthew and the Altas + Dina Drinks Tea

Matthew maakt met dank aan zijn atlas een muzikale reis met melodieuze, krachtige, soulvolle americana folk met dat typische Britse poprandje, waar eerder Mumford & Sons mee door wist te breken bij het grote publiek. De kracht van de muziek van Hagerty, gezegend met een diepe, rauwe stem, zit hem vooral in de originele en knappe arrangementen met een flinke spanningsboog waar de opbouw van de liedjes onmiskenbaar de belangrijkste troef is: vaak klein beginnen met slechts een akoestische gitaar om uit te monden in een groots, harmonieus slot waarin de hele ziel en zaligheid van de vijf bandleden wordt blootgelegd. Voor Matthew and the Atlas op tour door de USA gaan met Mumford & Sons komen ze eerst hun ziel en zaligheid blootleggen in Podium Asteriks. Aanvang is 20:00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong records te Leeuwarden.

Matthew and the Atlas is het geesteskindje van de begenadigde singer-songwriter Mathhew Hagerty die, als hij niet met een gitaar op het podium staat, als tuinman in de aarde aan het wroeten is. Niemand moet vreemd opkijken als Hagerty zijn heggenschaar binnenkort aan de wilgen kan hangen, want de band uit Zuid-Engeland maakt muziek die er momenteel bij hordes muziekliefhebbers
als zoete koek ingaat. Het liedje Fisherman’s Wife wordt gebruikt als titelsong in het populaire Discovery Channel-programma Deadliest Catch.

Dina Drinks Tea maakt pure en sferische muziek, met een collectief aan muzikanten aangevuld met enkele songwriters in een bijna volledig akoestische setting. De lifeshow is een veelzijdige intesne belevenis. De atlas komt ook tijdens het voorprogramma goed van pas, als zij de luisteraars meenemen op een muzikale reis, los van tijd en plaats. Voor dit trio, reeds uitgegroeid tot zeven musici is muziek, publiek en locatie een drie-eenheid. In Mei verschijnt de debuut-EP zowel op cd als vinyl ‘May I Find You’.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: Matthew and the Atlas + Dina Drinks Tea
Wat: Podium Asteriks
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 20 mei 2011.
Entree: € 5,-

Matthew and the Atlas: http://www.myspace.com/matthewandtheatlas
Dina Drinks Tea: http://dinadrinkstea.nl/#top
Podium Asteriks: www.podiumasteriks.nl

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels