Matthijs Hooghiemstra – M

Grafisch ontwerper Matthijs Hooghiemstra werkt met zijn ontwerpburo dagelijks aan sterke communicatie. Matthijs gaat met ‘zijn letter M’ aan de slag en laat voor dit project de functie eens ondergeschikt aan de vorm.
Vroeger schreef ik brieven in het Runen schrift. Met moeite kan ik het nu weer ontcijferen. Bij een letter is de vorm ondergeschikt aan de functie. Het is ons aangeleerd om een vorm als letter te lezen en een combinatie van letters als woorden. Het lijkt mij interessant dit om te draaien. Een zoektocht naar vrije beelden zonder functie, puur als beeld.
Afgelopen zomer kocht ik een selectie oude foto’s en (post)kaarten in Kopenhagen. Het kriebelde om er wat mee te gaan doen. Juist de achterkant inspireerde mij om er ‘nieuw’ werk mee te maken.‘Oude dragers’ als geschreven brieven, gestempelde kaarten of bedrukte foto’s in combinatie met (vorm)fragmenten van de letter M.
Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.