Matthijs Hooghiemstra – M

Publisearre op 25 augustus 2014

In tegenstelling tot het dagelijks werk met mijn ontwerpburo heeft dit project mij gestimuleerd om vrij werk te maken.

De presentatie van dit project zal een serie vrije kunstwerken worden in lijsten van 40 x 30 cm. Uiteindelijk is voor mij de herkenbaarheid van een letter M ondergeschikt. In sommige werken zijn vormfragmenten van een M te ontdekken, in andere werken kan juist klank, betekenis of een herinnering de inspiratie zijn geweest.

Graag geef ik een toelichting op mijn werken. Als aftrap een toelichting op bovenstaand werk:

Nummer 23* blijft mij herinneren aan mijn ouderlijk huis op Eysingapad 23. Daar deed ik mijn eerste ervaringen op met de letter M, maakte ik al vrij jong een eigen krant en schreef ik brieven in het Runenschrift. Op intuïtieve wijze laat ik die herinneringen samen komen. Vorm fragmenten van de letter M gecombineerd met herinneringen, gecomponeerd op de achterkant van een landkaart. 
 
*Sticker detail op oude postkaart
Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels