Matthijs Hooghiemstra – M

Publisearre op 17 juni 2014

Ik ben er uit! Het eindwerk van dit project zal een serie vrije kunstwerken worden. Het is ons aangeleerd om een vorm als letter te lezen en een combinatie van letters als woorden. Het lijkt mij interessant dit om te draaien. Een zoektocht naar vrije beelden zonder functie, puur als beeld. Ik gebruik oude dragers van letters en woorden, zoals (post)kaarten en foto’s. Ingrediënten vol karakter en toevalligerwijs ontstane grafische elementen als krassen, vlekken en uitgevaagde opdrukken. Hierdoor ontstaan nieuwe beelden die ik graag combineer met mijn vroegere interesse in het runenschrift en huidige typografische/vorm kennis. Laastst genoemde ontwikkelde ik sterk als grafisch ontwerper met mijn ontwerpburo: www.matthijshooghiemstra.nl.
De uiteindelijke presentatie zal een serie ingelijste werken worden met mijn letter M als uitgangspunt. In sommige werken zijn vormfragmenten van de letter M te ontdekken, in andere werken kan juist klank, betekenis of een herinnering de inspiratie zijn.
Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels