Matthijs Hooghiemstra – M

Ik ben er uit! Het eindwerk van dit project zal een serie vrije kunstwerken worden. Het is ons aangeleerd om een vorm als letter te lezen en een combinatie van letters als woorden. Het lijkt mij interessant dit om te draaien. Een zoektocht naar vrije beelden zonder functie, puur als beeld. Ik gebruik oude dragers van letters en woorden, zoals (post)kaarten en foto’s. Ingrediënten vol karakter en toevalligerwijs ontstane grafische elementen als krassen, vlekken en uitgevaagde opdrukken. Hierdoor ontstaan nieuwe beelden die ik graag combineer met mijn vroegere interesse in het runenschrift en huidige typografische/vorm kennis. Laastst genoemde ontwikkelde ik sterk als grafisch ontwerper met mijn ontwerpburo: www.matthijshooghiemstra.nl.
De uiteindelijke presentatie zal een serie ingelijste werken worden met mijn letter M als uitgangspunt. In sommige werken zijn vormfragmenten van de letter M te ontdekken, in andere werken kan juist klank, betekenis of een herinnering de inspiratie zijn.
Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.