Matthijs Hooghiemstra – M

Met oude dragers van letters en woorden nieuwe beelden en composities maken waarin vormfragmenten aan de letter M refereren. Bij een letter is de vorm ondergeschikt aan de functie. Het is ons aangeleerd om een vorm als letter te lezen en een combinatie van letters als woorden. Het lijkt mij interessant dit om te draaien. Een zoektocht naar vrije beelden zonder functie, puur als beeld.

Ik gebruik ingrediënten vol karakter en toevalligerwijs ontstane grafische elementen als krassen, vlekken en uitgevaagde opdrukken. Hierdoor ontstaan nieuwe beelden die ik graag combineer met mijn vroegere interesse in het runenschrift en huidige typografische kennis. Matthijs Hooghiemstra laat je graag kennismaken met het werk van zijn ontwerpburo.

 

 

 

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.