Gerrit Breteler zingt

Publisearre op 21 februari 2011

Gerrit Breteler zingt in de Sint Hippolytuskerk in Olterterp

Op zondag 6 maart 2011, om 15:00 uur, treedt de bekende zanger Gerrit Breteler op in het romantische, middeleeuwse kerkje van Olterterp, bij Beetsterzwaag. Hij wordt begeleid door Clara Rullmann, piano. Op het programma van Gerrit Breteler staan vooral poëtische Friestalige liederen.

Gerrit Breteler (Enschede, 1954) verhuisde in 1967 naar Friesland. In 1975 studeerde hij cum laude af aan de Academie voor Beeldend Kunstonderwijs Minerva in Leeuwarden. Hij is zowel musicus als beeldend kunstenaar. Als beeldend kunstenaar exposeerde Breteler in Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Als musicus is Breteler al lang actief. Hij maakte ondermeer deel uit van Kneppel freed .Hij speelde samen met Ernst Langhout, op fluit, gitaar en viool in Haggis en was accordeonist, fluitist en zanger in The Hones. Verder stond hij als zanger, gitarist en toetsenist aan de wieg van Fling. Tegenwoordig maakt Breteler poëtische Friestalige liederen die hij zelf zingt. Zijn cd “Lit ús dêrom drinke” is in Friesland  een ongekend succes gebleken. Rond februari  2011 verschijnt de nieuwe cd “Lit ús dêrom drinke 2”.

Zijn programma bestaat vooral uit het repertoire van zijn nieuwe cd. Nummers als “Katarsis” en “Kleanske’s klacht” uit de door Breteler geschreven theatervoorstellingen zullen zeker niet ontbreken.

Waar: Sint Hippolytuskerk in Olterterp, bij Beetsterzwaag
Wanneer: 6 maart 2011
Hoe laat: 15:00 uur
Entree: € 12,50
Reserveren: 06 20325674 of olterterp@gmail.com

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels