Elske Riemersma – T

Op de foto mijn pake Ate. Pake Ate was getrouwd met beppe Foekje, ze woonden – samen met hun 8 kinderen – in Nij Beets. Pake was los grond arbeider; hij werkte mee aan de totstandkoming van de Afsluitdijk, aan het droogleggen van de Wieringermeer, hij zwierf op zoek naar werk en was turfarbeider. Vaak weken van huis zonder dat iemand wist waar hij was, wanneer hij weer thuis zou komen en of hij met inkomsten thuis zou komen.

Ik ga de T van Turf maken en fotograferen op een marmeren vloer. De T als ode aan al die mensen die zwaar en onderbetaald werk doen. De komende periode ga ik kennis maken met het openlucht (laagveenturf) museum It Damshûs in Nij Beets en ga op zoek naar een geschikte locatie voor het fotograferen van de T.

 

 

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.