Anna Sikkes

Publisearre op 5 maart 2013

Ik ben Anna Sikkes en studeer Illustration Design aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten in Zwolle.  Ik ben opgegroeid in Friesland, maar studeer alweer met veel plezier 4 jaar in Zwolle. Ik zit nu in mijn afstudeerjaar en dat belooft de komende tijd een spannende periode te worden.

Tijdens mijn studie richt ik mij graag op het schrijven en illustreren van mijn eigen verhalen. Ik wil met mijn werk anderen aan het lachen laten brengen en hen een bepaald gevoel meegeven.

In mijn werk zitten vele grappige details verwerkt. Ik wil graag dat de kijker op ontdekkingstocht gaat met zijn ogen. De illustraties zijn daarnaast kleurrijk en eigenzinnig. Vaak spelen mijn eigen ervaringen in mijn werk of een bijzonder gegeven wat ik ben tegengekomen een grote rol.

Voor het maken van mijn illustraties werk ik op een ambachtelijke manier, waarnaar ik de tekeningen inscan en eventueel nog nabewerk in Photoshop. Ik werk altijd met een mix van verschillende tekenmaterialen, zoals o.a. acrylverf, kleurpotlood en fineliner. Soms vind ik het ook heerlijk om door middel van fotografie illustraties te maken om zo diepte te creëren in een tekening. Dit zorg voor extra gelaagdheid in een werk, dan wanneer het 2D is getekend.

www.anna-sikkes.nl

 

 

Boekie Boekie
Eén van de illustraties die ik heb gemaakt voor bij een van de zelfgekozen verhalen voor de stArt Award van Boekie Boekie. Het verhaal heet Hout van mij en gaat over een boom die verliefd wordt op een meisje.

Ode aan de pudding
Dit is een pagina uit mijn eigen geschreven gedicht in boekvorm als ode aan al de lekkere puddingen die er bestaan en waaraan iedereen verzot is.

De wereld van Vondevogel
Een reeks beelden gebaseerd op het sprookje van Vondevogel van de gebroeders Grimm. Ik wilde daarvan een vervreemdende realiteit laten zien die tegelijk ook los staat van het sprookje zelf.

The Journey of Mister Footwise
Dit is een spread uit een verhaal gebaseerd op mijn ervaringen in Bristol (Engeland) toen ik daar voor een half jaar ging studeren. De hoofdpersoon van het verhaal stelt eigenlijk mijzelf voor en beleeft in Bristol de dingen die ik heb meegemaakt of heb gezien.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels