Wiebe Kaspers verder als Kaspar

Publisearre op 12 september 2022

Van Fries imago naar internationale ambitie

JORWERT – Wiebe Kaspers, frontman van de band WIEBE gaat verder onder de nieuwe naam Kaspar. Met topmusici die hij om zich heen verzamelt om zijn muziek ten volste tot zijn recht te laten komen, geeft hij zichzelf ruimte voor internationale ambities.

“Kaspar is meer dan een label waaronder ik muziek wil uitbrengen”, legt Wiebe uit. “Het lijkt uiteraard op Kaspers, mijn achternaam. De a geeft het iets magisch. Wiebe, dat ben ik. Echter, die naam past steeds minder goed bij de Engelstalige muziek die ik maak, en waarmee ik de wereld in wil. Als Kaspar geef ik niet alleen mijzelf, maar ook de musici om mij heen de ruimte het beste uit de songs te halen. Ik ben er van overtuigd dat ik mezelf op die manier blijf ontwikkelen, de juiste mensen daarin om me een verzamel en dat de muziek van Kaspar daarmee naar een hoger niveau te brengen is.”

De combinatie van zijn pure stemgeluid en de inhoud die hij legt in zijn liedjes, zorgt voor een authentiek, ambachtelijk en artistiek resultaat. Als zanger durft hij zich kwetsbaar op te stellen naar zijn publiek, en naar zichzelf. Met een nieuwsgierigheid naar wat er leeft in de wereld, tussen mensen, in de natuur, weet Kaspar zichzelf een spiegel voor te houden en eigen keuzes te maken. Kaspar brengt nieuwe songs met mooie rijmen, diepe inhoud, op een poëtische wijze gezongen op melodieuze muziek. Mysterieus op de achtergrond, magisch realistisch op de voorgrond.

Wiebe Kaspers (Jorwert, 1990) begon zijn muzikale carrière op zijn 6e achter de piano. Hij slaagde in 2010 voor de piano jazz&pop opleiding aan het ArtEZ conservatorium. In 2012 behaalde hij daar zijn master muziektheater. In 2015 ging hij op tournee met Syb van der Ploeg, zanger en frontman van de populaire band De Kast. Met de band WIEBE nam Kaspers drie albums op. Momenteel werkt Kaspar aan een nieuw album. Op 1 oktober wordt ‘Kaspar’ gepresenteerd in de Stadswaag van Leeuwarden. Op 8 oktober is het eerste avondvullend concert onder de nieuwe naam, in theater Sneek. Meer informatie is op de website www.kaspar.nu te vinden.

Kategory
Tags

Gjin tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels