Vredesdemonstratie op Wilhelminaplein Leeuwarden in de vorm van een hart

Publisearre op 9 maart 2022

Op zaterdag 12 maart vormen zoveel mogelijk mensen letterlijk een hart voor Oekraïne op het Wilhelminaplein in Leeuwarden althans, dat is het idee van kunstenaar Marten Winters uit Leeuwarden. ‘We moeten een signaal geven, ook vanuit Friesland. De machteloosheid frustreert en naast prachtige acties als geld geven en mensen opvangen hebben we samen ook iets anders te bieden tegen die verschrikkelijke oorlog, en dat is liefde’ aldus Marten Winters die we o.a. kennen van de kettingreactie 8ste dag en het schip van papier maché.

 

‘Iedereen kan meedoen, het enige dat je nodig hebt is een blauwe of gele jas/trui/T-shirt, het hart dat we gaan vormen krijgt namelijk de kleuren van de Oekraïense vlag. Na dit symbool van liefde volgt er nog een programma in Neushoorn. Hier organiseert Oksana Fedorak een veiling om geld in te zamelen voor Stichting Oekraïners in Nederland, daarnaast zijn er een aantal sprekers die wat vertellen over de situatie in Oekraïne en is er livemuziek.

 

De vredesdemonstratie vindt plaats om 14:00 uur en zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Op het plein worden instructies gegeven waar mensen mogen staan. Ondertussen worden er foto’s gemaakt die hopelijk viral gaan om zo de liefde te verspreiden. Doe mee en kom op zaterdag 12 maart om 14.00 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

vredesdemonstratie hart voor Oekraïne

vredesdemonstratie hart voor Oekraïne

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels