Symposium Boek in de E-wereld

Vijf eeuwen lang zijn boeken de dragers geweest van onze verhalen, onze poëzie, onze kennis. In die periode groeide er een complete infrastructuur om dat allemaal mogelijk te maken. Schrijver, wetenschapper, uitgever, drukker, boekhandel of bibliotheek, ze hadden allemaal een rol in het bereiken van de lezer en de bewaarinstantie. De digitale revolutie zet die wereld op zijn kop. De hele keten van productie, distributie, consumptie, opslag en blijvende beschikbaarheid van het boek verandert, en vorm en inhoud van de teksten veranderen mee.

BibliotheekService Fryslân en Tresoar organiseren op 27 januari 2011 een symposium waarin allerlei aspecten van de digitale revolutie aan de orde komen. Sprekers zijn Michiel Laan, Mizzi van der Pluijm, Erik Rigters, Paul Rutten, René van Stipriaan.

Tussendoor een optreden in het kader van Gedichtendag van dichter/performer Nyk de Vries, bekend om zijn ultrakorte prozagedichten. Het symposium is een onderdeel van de leesbevorderingsactie ‘Fryslân lêst syn toppers’. Alle bijdragen zijn in het Nederlands. Het volledige programma, de kosten en de aanmelding zijn te lezen op www.flst.nl.

Comments are closed.

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.