Simmer yn ‘e Súdlannen

Publisearre op 19 mei 2011

Zon, zee, strand, muziek, theater en films in Techum aan Zee

De eerste twee weekeinden van juli (1,2 en 3 juli en 8,9 en 10 juli) vormt de nieuwbouwwijk Techum in Leeuwarden het decor van het festival Simmer yn de Zuidlanden. Bezoekers kunnen genieten van livemuziek, theater, films, het strand, het water en lekker eten en drinken.

Tryater speelt tijdens dit festival in de openlucht op een 16 meter breed podium de succesvolle voorstelling Fan de stêd en it libben. De voorstelling verbeeldt, te midden van de natuur, de dynamiek van de grote stad en het ritme van het leven in een mix van bewegingstheater, improvisatie en muziek. Het publiek draagt koptelefoons om niets te hoeven missen. Wie de hectiek en opwinding achter de schermen wil beleven kan kiezen voor een plaats achter de schermen, een zogenaamde adventure-seat. Neem plaats achter het decor en kijk hoe de acteurs zich voorbereiden op de verschillende scènes tijdens de voorstelling. (Zeer beperkt plaats).

Op het strandpodium is iedere dag livemuziek te zien van bekende en minder bekende muzikanten zoals de Elske DeWall, De Kast met Three Ality, Billy Benton & The Birddogs, Hille Stellingwerf en het Fries Symfonie Orkest. Jonge singer/songwriters uit Leeuwarden en omgeving krijgen op het Talent Stage van Friesland Pop de kans om zich te presenteren voor een publiek.

Ook de allerkleinsten worden tijdens het festival niet vergeten. Voor peuters en kleuters speelt Tryater de speelse, muzikale voorstelling Tomke siket om ‘e kluts. Kaarten voor de voorstellingen en de arrangementen kunnen worden besteld op www.tryater.nl.

Filmliefhebbers kunnen tijdens Simmer yn de Zuidlanden onder de sterrenhemel genieten van vier verschillende en bijzondere arthouse films. De films worden afgespeeld op een groot scherm en zijn geselecteerd door Filmhuis Leeuwarden.

Verder bevindt zich op het terrein een heus strand, comfortabele strandstoelen, waterfietsen en kano’s. Ierse pub en eetcafé Paddy O’Ryan zorgt tijdens het festival voor een gezellig terras, een goedgevulde bar en lekker eten ook zijn combinaties mogelijk met het theater. De toegang tot de films, muziekoptredens en het strand is gratis.

Simmer yn de Zuidlanden is een samenwerking van Tryater en Buro Klei, op uitnodiging van Projectburo De Zuidlanden en de gemeente Leeuwarden. Om het project te realiseren wordt samengewerkt met andere culturele instellingen uit Leeuwarden, zoals het Filmhuis Leeuwarden en het Natuurmuseum Fryslân.

Het programma met alle achtergrondinformatie over de artiesten, voorstellingen en films is te vinden op www.simmeryndezuidlanden.nl.

Download it programma.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels