Pianoduo treedt op in piepklein podium

Publisearre op 12 april 2018

ZANDER LAMME

Leeuwarder Jacques Malschaert organiseert sinds vorig jaar in een voormalige vergaderruimte in zijn woning concerten. Op zondag 15 april staat het pianoduo Dimitrov Boelee op het programma. Het duo speelt vierhandig stukken van Mozart en de meer romantische componisten Mendelssohn, Brahms, Schubert en Liszt.

 

Erg groot is het podium niet. Er kunnen zo’n vijftig bezoekers in en qua instrumenten past er niet zo heel veel bij de vleugel die er al staat.

 

Tot vorig jaar verhuurde Malschaert de ruimte waarin het concert plaatsvindt als vergaderruimte. Hij besloot de ruimte om te bouwen tot een klein podium om ‘mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden’. Het podium zit in de Grote Kerkstraat in Leeuwarden, tegenover Keramiekmuseum Princessehof.

Malschaert nodigt vooral jonge talenten uit. “Die nog niet het grote podium hebben.” Zo speelde eerder het Colori Ensemble en staat later dit jaar celliste Wytske Holtrop op het programma. De winst die het podium maakt, wil Malschaert uiteindelijk in een instrumentenfonds stoppen, zodat kinderen van ouders met weinig geld ook muziek kunnen maken.

Erg groot is het podium niet. Er kunnen zo’n vijftig bezoekers in en qua instrumenten past er niet zo heel veel bij de vleugel die er al staat. Toen het Colori Ensemble kwam optreden met een marimba, een behoorlijk breed slagwerkinstrument, was het flink passen en meten. Gelukkig maar dus dat het pianoduo met de quatre-mainsstukken aan een vleugel voldoende heeft.

Het duo Dimitrov Boelee bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov (1987) en de Nederlandse Elvire Boelee (1989). Dimitrov kreeg op zijn vijfde zijn eerste pianolessen en won meerdere prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours. Ook Boelee begon op jonge leeftijd met pianospelen. Ze behaalde onder meer een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Beiden studeerden ze af aan het conservatorium in Groningen. Sinds 2014 vormen de twee een duo en wonnen ze enkele prijzen.

 

 

Het concert vindt plaats op zondag 15 april om 15.00 uur. Voor meer informatie: www.hofkamer.nl. Kaarten (15 euro) zijn te bestellen via info@hofkamer.nl.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels