Maria Louise, 23

Publisearre op 1 mei 2015

Veel mensen zeggen tegen mij, is het per ongeluk of zo? Mijn dochter is bijna zestien maanden, maar ik heb er bewust voor gekozen om jong moeder te worden. Toen mijn vriend en ik elkaar vijf jaar geleden ontmoetten wisten we allebei dat we dit snel wilden. Ik heb altijd al gezegd dat als ik mijn opleiding af had gemaakt en we beiden een goeie baan hadden, ik er echt voor wilde gaan.

Mijn leven is behoorlijk veranderd, maar het is niet over of zo. Je hebt wel een stukje verantwoordelijkheid natuurlijk. Je kan niet meer alles. Je kan niet meer alles plannen, verjaardagen worden anders … Normaal dan ging je op stap en dat soort dingen, dat doe je niet meer. Tuurlijk, je mist het wel ‘s, maar het is niet zo van ‘wat heb ik hier een spijt van’, dat heb ik echt absoluut niet gewoon.

 

Met vriendinnen doe ik wel veel leuke dingen hoor, we zijn laatst nog naar de Huishoudbeurs geweest en naar de Negenmaandenbeurs.

 

Ze heet Sylvielynn, zonder streepje. Die hadden we, maar nu zit het aan elkaar vast, want iedereen ging Sylvie zeggen en dat wouden we écht niet. Toen ik zwanger was, wist ik gelijk al dat ik alles babyroze wilde. Ik wil dat schattige: de rokjes en de jurkjes. Ik kijk er nu al naar uit dat ze lang haar krijgt.

Mijn plannen voor de toekomst? Eh, meer kinderen natuurlijk. Verder gaan we misschien naar Groningen verhuizen omdat mijn vriend daar een baan heeft. En ja, verder heb ik niet zoveel plannen eigenlijk. Ik ben heel gelukkig, heel tevreden. Ik ben ook niet echt van het plannen, ik snap ook niet dat mensen eerst willen gaan reizen en dan pas kinderen willen bijvoorbeeld. En ik hoef zelf ook niet echt grote reizen te maken. Tuurlijk, ’t is mooi, maar nee.

Met vriendinnen doe ik wel veel leuke dingen hoor, we zijn laatst nog naar de Huishoudbeurs geweest en naar de Negenmaandenbeurs. En ik ben net weer aan het werk als verzorgende, gemiddeld zestien uur per week. Ik wil niet heel veel, want mijn vriend werkt veertig uur en die is veel weg. ’s Ochtends draai ik mijn diensten, daarnaast heb ik haar.

Bij mij draait het niet zo om het geld of om carrière maken, nee, absoluut niet. Ik wil gewoon gelukkig zijn met mijn gezin. Want dat is lang niet iedereen in dit leven. Ik wil Sylvielynn dus leren dat ze echt gelukkig wordt, dat ze het later voor zichzelf goed voor elkaar heeft. Dat ze wel de juiste beslissingen maakt, bedoel ik. Uiteindelijk moet je gewoon blij zijn met jezelf, met wie je bent. Maar hoe ze dat gaat doen, dat zal ze toch zelf moeten beslissen.

Maria Louise, 23 jier.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels