Komische mini-opera

Komische mini-opera met Veronika Juhász in het Kunstcafé van museum Willem van Haren

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Er was eens… de geschiedenis van het sprookje’, brengt museum Willem van Haren in Heerenveen een bijzondere voorstelling : Sprookjes van Anderen door muziektheatergroep De Bunch.

De Bunch maakt sinds 2010 muziektheater gebaseerd op bekende en minder bekende sprookjes. Met een klassiek geïnspireerde muzikale omlijsting brengt de groep nieuw theater in een nostalgische setting: ‘nieuwe’ muziek in ‘oude’ stijl. Door uit het leven gegrepen thema’s en prachtige muziek zijn de voorstellingen voor een breed publiek toegankelijk. Zo hopen zij de bestaande vooroordelen jegens traditionele klassieke opera weg te nemen.

De Bunch bestaat uit studenten en afgestudeerden van verschillende Europese conservatoria. Jonge musici uit o.a. Duitsland, België, Litouwen, Hongarije, Baskenland en Nederland hebben elkaar gevonden in Maastricht. Onder hen bevinden zich laureaten van nationale en internationale concoursen (Prinses Christina Concours, Music Award Maastricht etc.). Met de kracht van deze professionele klassieke basis laat De Bunch een unieke stijl ontstaan. Het ensemble bestaat uit een zeskoppig kamerorkest (viool, fluit, klarinet, hoorn en piano), twee zangers en een verteller. Als miniatuur operagezelschap brengen zij muzikale verhalen in intieme sfeer naar ú toe.

Zondag 13 maart, 15.00 uur. Vrij toegang. Reserveren gewenst, want vol is vol.

Foto: Veronika Juhász, een van de leden van De Bunch. De foto is gemaakt door Joey Roberts.

Comments are closed.

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.