Klanklânskippen

Publisearre op 16 februari 2011

Klanklânskippen is een multimediaal, meerjarig project waarin slagwerker en componist Sytze Pruiksma, de dichter Jan Kleefstra en beeldend en videokunstenaar en dichter Elmar Kuiper nauw samenwerken met o.a. (internationale) muzikanten, dansers, beeldend kunstenaars, zangers en zangeressen, performers, acteurs en geluid- en videokunstenaars. Op vier zondagmiddagen wordt gestreefd naar verstilling, versobering en eenvoud, een tegengeluid met intensiteit, bezinning en concentratie. Onderzocht wordt of er een kenmerkend Fries geluid bestaat of zijn de klanken en de kunsten universeel? In een improviserend geheel worden disciplines bij elkaar en tot een nooit eerder bestaan gebracht.

Klanklânskippen 2
Zondag 20 februari, 15.00 uur, zwarte zaal van Schouwburg De Lawei (Drachten), € 12,30

Beeld, klank en dans
Beeld, klank en dans is het thema van deze tweede voorstelling. Er wordt een interactie aangegaan met het werk van Anke Kuypers en Henk van Gerner. Op zondag 20 februari nemen onderstaande kunstenaars deel aan Klanklânskippen 2:

Anke Kuypers – beeldende kunst
Henk van Gerner – beeldende kunst
Elmar Kuiper – video en poëzie
Marlien Seinstra – dans
Sanne Hiddema – dans
Chris Bakker – gitaar en effecten
Christiaan Kuitwaard – gitaar en effecten

Elmar Kuiper opent deze middag met een klankgedicht. Daarna treden Chris Bakker en Christiaan Kuitwaard op. Zij improviseren op een stille videofilm van Kuiper. Deze film is geïnspireerd op het werk van Anke Kuypers. In het tweede deel (voor de pauze) treedt Marlien Seinstra op. Na de pauze smelten de verschillende disciplines van deze kunstenaars al improviserend samen tot iets nieuws.

De volgende Klanklânskippen kunt u bezoeken op zondag 20 maart en zondag 17 april om 15.00 uur in de zwarte zaal van Schouwburg De Lawei (Drachten). Reserveer uw entreekaart à € 12,30 (inclusief pauzedrankje) via de kassa. Di t/m za 15.00 -20.00 uur, 0512-335050 óf www.lawei.nl.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels