Fotolezing door Hans Bol

Publisearre op 16 oktober 2013

Woensdag 16 oktober om 19.30 uur geeft Hans Bol, fotograaf en als “huisdrukker’ werkzaam bij het Fotomuseum in Rotterdam een fotolezing over analoge fotografie en het zelf afdrukken van foto’s.

Tijdens zijn studie Engels is Hans Bol een opleiding tot fotograaf begonnen aan de Fotovak School. Vanaf zijn eerste contact met de camera rond 1980 heeft zich een doorlopende interesse in het medium ontwikkeld, vaak in combinatie met de behoefte grote delen van de wereld (fotografisch) te verkennen. Aanvankelijk deed hij dat in kleinbeeld, maar al snel ontstond de behoefte om grotere opnameformaten te hanteren. Leidend in zijn foto’s zijn beelden van het (verstedelijkte) landschap, waarin vaak sporen van de mens te zien zijn, zonder direct de veroorzaker van die sporen te tonen.

Deze interesse heeft sinds 1980 geleid tot uitgebreide tochten door de steengroeven rondom Carrara (It.) en de uitgestrekte landschappen van de Verenigde Staten, alsmede reizen door India, Marokko, Myanmar, Jordanië, Egypte en Israël, altijd met het doel om te fotograferen. Daarnaast heeft hij het gebied rondom New York (V.S.) veelvuldig bezocht.

Meest recente boek van Bol is ‘Paradise City’ (2011). Dit boek werd gekozen tot één van de best verzorgde boeken van 2011. De fotolezing wordt in samenwerking met de Academie voor Popcultuur georganiseerd.

Kaarten a € 10,00 zijn verkrijgbaar via de website van de Fotofabryk: www.fotofabryk.nl. Locatie: Fotofabryk, Zuider grachtswal 18, 8933 AE in Leeuwarden.

Kategory
Tags

Gjin tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels