Duo Harpverk en Elmar Kuiper

Op maandag 14 februari treden Duo Harpverk en Elmar Kuiper op in de kerk van Britswert.

Duo Harpverk komt uit Reykjavik, IJsland en bestaat uit de naar IJsland geëmigreerde Hengelose slagwerker Frank Aarnink en de Amerikaanse harpiste Katie Buckley. Beide musici spelen in het dagelijks leven in het Iceland Symphony Orchestra. Het is voor het eerst sinds jaren dat Frank Aarnink weer voet zet op Nederlandse bodem om concerten te geven. In het concert worden twee wereldpremières gespeeld die gecomponeerd zijn door de Hengelose componisten Gerard Neurink en Folkert Buis. Het concert in Britswert maakt deel uit van een concertreis door Nederland, waarbij tevens concerten worden gegeven in Hengelo, Amsterdam en Den Haag.

De doelstelling van het duo is om compositieopdrachten te geven voor werken voor harp en slagwerk aan bij voorkeur jonge componisten, en deze werken uit te voeren. Sinds de oprichting in 2007 heeft Duo Harpverk meer dan 20 opdrachtcomposities uitgevoerd van componisten uit IJsland, Denemarken, Engeland, Australië en de Verenigde Staten. Duo Harpverk heeft op verschillende IJslandse muziekfestivals gespeeld en in 2010 hebben zij een concertreis door Denemarken gemaakt.

Elmar Kuiper woont in Huins. Hy is psychiatrisch verpleegkundige, beeldend kunstenaar, filmmaker, toneelschrijver en dichter.

In Britswert leest Kuiper nieuwe gedichten voor, die zullen verschijnen in Granytglimkes, z’n derde Friestalige bundel (Uitgeverij Bornmeer). Kuiper schrijft zowel in het Fries als in het Nederlands. Hertbyt (Uitgeverij Bornmeer, 2004) en Hechtzwaluwen (Uitgeverij Augustus, 2010) werden respectievelijk genomineerd voor de Fedde Schurer prijs en de Cees Buddingh’prijs. Kuiper trad op tijdens Poetry International (2006 en 2010) en op het Stanza Festival (2008) te Schotland.


Datum: maandag 14 februari 2011
Aanvang: 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur
Toegangsprijs: vrije gift
Adres: Terp 2, Britswert

Comments are closed.

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.