CultuurCafé 30 januari

Publisearre op 14 januari 2011

Zondag 30 januari vindt voor de derde maal het CultuurCafé Leeuwarden plaats in Stadsschouwburg De Harmonie. Ook deze keer met een bijzonder gezelschap aan gasten. 

Armando die bij het grote publiek bekend is als schilder, violist en beeldhouwer, werkt sinds een aantal jaren met keramiek. In het Princessehof presenteert hij voor het eerst zijn imposante vazen, schalen en tegels. Countertenor Sytze Buwalda gaat vertellen over zijn optreden met Gerrit Komrij Camerata Trajectina op 16 maart in De Harmonie en over zijn boek ‘Mijn naam is Boom verzen’. Tot slot komt de uit Burgum afkomstige violiste Simone Lamsma. Zij is de opvallendste violiste van de jongste lichting’, aldus NRC Handelsblad, en volgens Jaap van Zweden een ‘fenomenaal violiste’ en een ‘vioolbeul’.

De presentatie is in handen van Petra Possel, journaliste en presentatrice van het radioprogramma *Kunststof*. De muzikale omlijsting wordt gezorgd door de band Equal Souls, winnaar van het Friese festival Liet 2010.Het CultuurCafé Leeuwarden begint om 16.00 uur en de entree is gratis.

Wilt u voorafgaand de tentoonstelling van Armando bezoeken? Dan bent u zondag 30 januari om 14.00 uur van harte welkom in Keramiekmuseum Princessehof. Conservator Ank Trumpie geeft een inleiding op de tentoonstelling van Armando. Daarna kunt u de tentoonstelling en de rest van het museum bekijken.

De entree is € 8,- (incl. lezing en een kopje koffie/thee). U kunt zich voor 28 januari aanmelden voor deze inleiding bij Fernanda Constandse, telefoon 058-2948952 of via f.constandse@princessehof.nl. De volgende edities van CultuurCafé zijn zondag 27 februari en zondag 27 maart. Het CultuurCafé is een initiatief van Stadsschouwburg De Harmonie en De Culturele Onderneming.

Kategory
Tags

Gjin tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels