Werk Marije Bouman en Martin de Jong te zien bij ALTA BOSCA

Publisearre op 13 juni 2023

De nieuwe tentoonstelling in galerie ALTA BOSCA toont kunst van Marije Bouman (Heerenveen) en Martin de Jong (Frederiksoord). De werken zijn te zien van 18 juni tot en met 9 juli.

Marije Bouman

Marije Bouman

MARIJE BOUMAN (Amsterdam 1971) voelt zich sterk verbonden met het Friese landschap. Met haar teke-ningen, aquarellen en schilderijen, even subtiel als suggestief, probeert ze uitdrukking te geven aan haar intense beleving van de ruimte wanneer ze zich in het landschap begeeft. Op plekken die ze goed kent, is het alsof ze volledig opgaat in de ruimte. Zelf spreekt ze van iets ongrijpbaars, dat niettemin zeer reëel is: ‘De grenzen vallen weg, de ruimte om mij heen krijgt vorm in mijzelf en wordt immens. Dat proces wordt gecontinueerd als ik op het atelier aan het werk ben.’

 

 

Martin de Jong

Martin de Jong

MARTIN DE JONG (Heerenveen 1963) verbeeldt de stad. De complexiteit van steden, met hun steeds wisselende perspectieven, daagt hem uit. Zijn impressies van New York zijn de laatste in een lange rij geschilderde stadsgezichten. Na het overlijden van zijn vader kwam hij in bezit van gereedschap om hout te bewerken, dat hem een nieuwe weg wees. Zijn meest recente stadsgezichten betreffen uitgezaagde silhoueten van gebouwen. Bij sommige zijn er perspectieflijnen ingezaagd die het beeld completeren, bij andere zijn het meerdere lagen hout die – letterlijk – voor diepte in de voorstelling zorgen. 

ALTA BOSCA

ALTA BOSCA richt zich hoofdzakelijk (maar niet uitsluitend) op hedendaagse kunst uit Noord-Nederland. Exposanten worden geselecteerd op oorspronkelijkheid en artistieke kwaliteit. Galeriehouder Feico Hoekstra organiseert al ruim twintig jaar tentoonstellingen voor musea als de Fundatie in Zwolle, Beelden aan Zee in Den Haag, Museum MORE in Gorssel en Museum Belvédère in Heerenveen. Kijk voor meer informatie op www.feicohoekstra.nl.

 

 

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels