Maria Louise, 23

Publisearre op 15 mei 2015

Ik ben op een kantelpunt in mijn leven, zo voelt het echt. Dit is het eerste huis voor mij alleen, ik heb mijn eerste baan en zo … Ik was mijn hele jeugd onzeker over mijn uiterlijk en over of ik wel wat kon, maar nu ben ik blij met hoe het met me gaat. Ik krijg steeds meer zelfvertrouwen en ik snap het allemaal wat beter: hoe het leven werkt, voor mijn gevoel, en hoe het moet met vriendschappen en relaties.

Mijn jeugd was niet makkelijk, maar ik heb er wel veel aan gehad. Toen ik anderhalf was ontdekten ze dat ik reuma had. Ik was altijd een zwak, ziek kindje. Tot mijn twaalfde zat ik in een rolstoel en ik lag veel in het ziekenhuis. Op mijn twaalfde kreeg ik nieuwe medicijnen. Toen kon ik pas leren lopen en fietsen.

 

Van mijn toekomst heb ik niet zo’n scherp beeld. Eigenlijk vind ik het heel eng, al die gefocuste mensen die een duidelijk doel hebben.

 

Daarom wil ik nu genieten van het moment. Van mijn toekomst heb ik niet zo’n scherp beeld. Eigenlijk vind ik het heel eng, al die gefocuste mensen die een duidelijk doel hebben. Ik laat het leven liever wat over me heen komen. Ik hou me nu vooral bezig met mijn werk. Omdat ik ook nog stotter dacht ik lang dat ik geen enkel sollicitatiegesprek zou overleven. Maar nu ontdek ik dat ik goed in mijn werk ben.

Ik ben lekker vrij en ik kan doen wat ik wil. Twee jaar geleden bestond mijn leven nog uit school, mijn ouders en mijn vriendje. Maar nu ik bijna afgestudeerd ben en mijn verkering na vijf jaar uit is, kies ik voor mezelf. Ik hoef me niet meer zoveel van de buitenwereld aan te trekken. Ik doe gewoon wat ik kan en al het andere zie ik vanzelf.

Als je tien jaar geleden had gezegd dat ik een eigen appartement zou hebben, dan had ik je niet geloofd. En als je had gezegd dat ik in de communicatie zou werken, dan had ik je écht uitgelachen. Het is alsof ik meedoe aan de Olympische Speler als hardloper of zo, ik ervaar het als een wonder.

Dus nu ik 23 ben denk ik: nice, wat is het leven toch mooi. Ik ben nu al verder dan ik ooit had kunnen denken. What doesn’t kill you makes you stronger, dat denk ik echt. Ik voel me heel sterk. Ik kan alles aan.

 

Maria Louise, 23 jier.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels