Maria Louise, 23

Publisearre op 8 mei 2015

Ik heb een druk leven. Mijn dagen zijn gewoon te kort, zeg ik soms. Heel veel meiden van mijn leeftijd studeren nog en wonen nog op kamers, maar daar ben ik niet zo van. Ik wil het liefst iets opbouwen: vroeg beginnen met werken en tegelijkertijd doorleren. Dus werk ik vier dagen in de week bij de financiële administratie van een incassobureau en studeer ik in de avonden om aanvullende diploma’s te halen.

Ik wil graag veel van de wereld zien, want dat deed ik vroeger met mijn ouders ook. In december heb ik in mijn eentje een maand door Afrika gereisd. Dat wou ik doen, dus dat heb ik afgestreept. Ik wilde ook bungeejumpen, maar dat vond ik wat te gevaarlijk. Toen ben ik maar met een parachute uit een vliegtuig gesprongen

 

Ik wilde ook bungeejumpen, maar dat vond ik wat te gevaarlijk. Toen ben ik maar met een parachute uit een vliegtuig gesprongen.

 

Toch ben ik nu best wel degelijk, als ik terugdenk aan vroeger. Ik was echt een vreselijke puber, dat kunnen mijn ouders je wel vertellen. Ik rookte al toen ik dertien was, veel drinken, veel stappen … Op school ging het daarom niet goed. Ik wilde op mijn leeftijd vooruit lopen, want ik was overal steeds de jongste – thuis en in mijn klas … Achteraf denk ik: dom.

In die wilde tijd kreeg ik ook mijn eerste verkering. Ik was net veertien en die relatie heeft uiteindelijk acht jaar geduurd. Ik was altijd bezig om het hem naar de zin te maken. Ik voelde me verantwoordelijk voor hem, ik smeerde zijn brood, ik zette zijn wekker … En op mijn 22ste stond ik er ineens weer alleen voor. Toen heb ik een knop omgezet en ben ik keihard gaan knallen.

Je kunt je al over zoveel dingen in het leven zorgen maken, dus wil ik nu mijn best doen. Mijn ouders hebben alles heel goed voor elkaar en dat wil ik zelf later ook. Ik vind het belangrijk om een mooi huis te hebben en om me geen zorgen te hoeven maken over geld. Het is ze niet aan komen waaien, daar hebben ze hard voor gewerkt en dat doe ik ook. Ik houd er niet van als dingen verkeerd gaan.

Vriendinnen van mij willen graag een kindje, maar daar ben ik nog niet klaar voor. Nu heb ik het nog wat te druk met alle dingen die ik wil doen. Misschien heeft mijn leeftijd me juist wel zo ver gebracht. Ik ben dan misschien wel de jongste, maar zeker niet de minste!

Maria Louise, 23 jier.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels