Hoe geven we vorm aan kunsteducatie in het onderwijs?

Woensdag 3 februari organiseert Keunstwurk in samenwerking met de Moanne een tweede debat in de reeks ‘Kunst in Fryslân‘. Het debat zal een ontmoeting zijn tussen verschillende partijen èn met leerlingen zelf. Een inleiding zal worden verzorgd door prof. Barend van Heusden.

Tijdens het debat staan de volgende vragen centraal: ‘Is kunsteducatie alleen passief, of ook actief? Zijn er verbindingen mogelijk met amateurkunst? Hoe sluit het voortgezet onderwijs aan op het basisonderwijs? En op het kunstvakonderwijs? Wat willen leerlingen eigenlijk zelf?’

‘Kunst in Fryslân’ is een debatcyclus die door Keunstwurk en de Moanne is opgezet om de gedachten eens los te woelen over wat we van de kunst in deze provincie wel of niet mogen verwachten, in hoeverre ze te sturen is en in welke richting dat dan zou moeten. Daarbij speelt de komst van de Culturele Hoofdstad in 2018 natuurlijk een grote rol. Welke consequenties heeft dat voor de culturele infrastructuur, vooral na 2018? Verder staan er nieuwe cultuurnota’s voor de periode 2017-2020 aan te komen bij onder meer de Provincie en de gemeente Leeuwarden. Dit is hét moment om in een publiek gesprek te laten weten welke keuzes er gemaakt zouden moeten worden.

Wanneer: Woensdag 3 februari, van 20:00 tot 21:30
Plaats: Huis voor de Amateurkunst, Keunstwurk, Wissesdwinger 1 in Leeuwarden. 
Toegang: Gratis. Gezien het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelding vooraf gewenst. Stuur hiervoor een e-mail aan: a.stolte@keunstwurk.nl

 

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.