Dit is mijn plek

Publisearre op 19 augustus 2015

Kinderen en hun lievelingsplek in Leeuwarden

In het voorjaar van 2015 trok fotografe Elske Riemersma met haar camera de Leeuwarder wijken in. Vol herinneringen aan de speelplekken uit haar eigen jeugd was Elske nieuwsgierig hoe en waar kinderen tegenwoordig spelen. Haar nieuwsgierigheid bracht haar op veel verschillende plekken in Leeuwarden: bij Sanna’s moestuin in de Vrijheidswijk, Silvans circus in de Transvaalwijk en Milans diep verscholen hut in de bosjes van Camminghaburen. Zij ging vissen met Wisse aan het Nieuwe Kanaal en wandelde met Roekaya en Lina door het Leeuwarder bos.

Riemersma fotografeerde ruim 38 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar op hun favoriete speelplek en sprak met hen over buitenspelen, vriendjes en vriendinnetjes en over de stad Leeuwarden. Het resulteerde in het fotoproject ‘Dit is mijn plek, kinderen en hun lievelingsplek in Leeuwarden’. De foto’s van Elske zullen te zien zijn in een fototentoonstelling in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en in een speciale papieren uitgave dat bij het tijdschrift de Moanne verschijnt.

Op vrijdag 28 augustus om 16.00 uur wordt de tentoonstelling in het HCL (Groeneweg 1, Leeuwarden) feestelijk geopend en ontvangt kinderburgermeester Kabir Bashir het eerste exemplaar van het fotoboekje. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn!

Geart de Vries
Directeur Historisch Centrum Leeuwarden

 

Graag uiterlijk 22 augustus laten weten of u bij de opening aanwezig zult zijn, via historischcentrum@leeuwarden.nl

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels