Dichter bij Zilver, multidiciplinaire voorstelling

Publisearre op 13 februari 2023

DichterBij Zilver is de presentatie van een samenwerkingsproject bedacht en uitgewerkt door Hennie Broers (zilver), kunstenaar uit Leeuwarden. Aan de basis ligt de door haar aan zes dichters gestelde vraag: ‘stuur mij een willekeurig gedicht ter inspiratie voor een nieuw kunstwerk’.

Dichter bij Zilver

Dichter bij Zilver

De gedichten van Henk Dillerop, Pieteke de Boer, Syds Wiersma, Anouk Smies, Albert Schaafsma en Marjon Zomer zijn verwerkt tot zes kunstwerken waarin poëzie, zilverkunst en fotografie zijn samengevoegd. Aansluitend is het idee van een verdergaande kettingreactie uitgewerkt. Zo zijn er twee componisten, een choreografe en een visual artist bij het project betrokken; gedichten zijn op muziek gezet en worden gezongen; danseressen bewegen zich op de muziekstukken tussen publiek door; op de wanden worden filmische afbeeldingen geprojecteerd.

Annelieke Zantinge en Jort Swijtink hebben op basis van de kunstwerken en de poëzie sferische muziek gecomponeerd. Mirjam van Duin heeft muziek en kunstwerken ter inspiratie gebruikt voor haar vijf danseressen en Vincent Schiphorst zorgt ervoor dat alles tot een geheel wordt gesmeed. Daarnaast zijn er twee zangers en een celliste bij de uitvoering betrokken.

Meer informatie en tickets via www.dichterbijzilver.nl.
Dichter bij Zilver

Dichter bij Zilver

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels