Debat: Vernieuwing amateurkunsten

Keunstwurk organiseert in samenwerking met ‘de Moanne’ woensdag 14 oktober in De Kanselarij in Leeuwarden een debat over de vernieuwing van amateurkunsten in Fryslân.

Dit debat is het eerste in de reeks ‘Kunst in Fryslân’, die bestaat uit vier debatten over respectievelijk amateurkunst, kunsteducatie, beeldende kunst en kunstondersteuning. Aanleiding voor deze debatreeks over de kunstensector is de nog te schrijven cultuurnota van de provincie, maar natuurlijk vooral de komst van Leeuwarden als culturele hoofdstad en de effecten van dit evenement. Het debat vindt in de avond plaats van 20.00 tot 21.30 uur in De Kanselarij in Leeuwarden.

Moet de amateurkunst in Fryslân zich vernieuwen en zo ja, hoe? Hoe ziet de amateurkunst er uit na 2018?

Het debat wil een aanzet geven tot nieuw beleid en tot inspiratie voor een betere ondersteuning van de amateurkunsten als wezenlijk deel van de samenleving in deze provincie. De andere debatten vinden plaats in november, februari en maart.

Sprekers bij het debat zijn:

– Harrie Reumkens, organisator van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade
– Sikko Cleveringa, adviseur bij CALL-XL en expert op het gebied van community art
– Hans Brans, adviseur bij Keunstwurk, recensent en toneelschrijver
– Sjoerd Feitsma, wethouder cultuur Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018

Gespreksleider is Bart Kingma, presentator bij Omrop Fryslân.

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.