Annette Andela

Publisearre op 28 februari 2013

Ik ben geboren in Rijs, 1989. Na mijn studie ‘Illustratie’ aan Academie Minerva in Groningen, ben ik in september 2010 mijn eigen bedrijf ‘Annette Andela Illustratie’ begonnen. Sinds augustus 2011 woon en werk ik weer in Gaasterland.

Als illustrator vind ik het belangrijk dat een illustratie aantrekkelijk is. In mijn eigen werk probeer ik dit te bereiken door de toeschouwer uit te dagen en de fantasie te prikkelen. Enerzijds door gekke situaties en grapjes in een illustratie te stoppen, anderzijds door een visueel spel te spelen met kleur en vorm. De doelgroep waarvoor een tekening is gemaakt, speelt een belangrijke rol bij de vraag hoe een tekening er uiteindelijk uit komt te zien.

Meer informatie en werk op www.annetteandela.com.

 

 1. Inzending stripverhaal voor de BoekieBoekieprijs 2012. ‘Komt dat zien’
 2. Illustratie voor presentatie folder Leeuwarden 2018
 3. LinKk februari 2013 nummer ‘Bisten & Natuer’
 4. Nieuwjaarsillustratie in opdracht
Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels

 • Kategory: Fotografy,Portfolio

  Vanfleteren studeerde fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk voor de Vlaamse krant De Morgen, maar zijn werk verschijnt ook in magazines [...]

 • Kategory: Fotografy,Portfolio

  Kees Muizelaar (1983, Balk) is documentair fotograaf. Met zijn camera onderzoekt hij wat er al is, maar waar de meeste mensen naar vergeten te kijken.

 • Ik ben Anna Sikkes en studeer Illustration Design aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten in Zwolle.  Ik ben opgegroeid in Friesland, maar studeer alweer met [...]