fotografy: VanFleteren

Stephan Vanfleteren

Vanfleteren studeerde fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk voor de Vlaamse krant De Morgen, maar zijn werk verschijnt ook in magazines als Paris Match, Le Monde, Independent Magazine, Die Zeit, Knack, Humo en Volkskrant Magazine. De stijl van Vanfleteren kenmerkt zich door soberheid en karakterfotografie. Hij fotografeert in zwart-wit en laat zo veel mogelijk weg.

De derde editie van de fotografieopdracht die sinds 2003 gezamenlijk door Fries Museum en Leeuwarder Courant wordt verstrekt, werd uitgevoerd door de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. “Ik herinner me de eerste keer. Ik zag die dag een kerkje boven een weiland en een dijkje. Ik richtte mijn toestel en ineens vlogen er ganzen door het beeld. Nu nog herinner ik me het klikken van mijn sluiter en het zoevend geluid van die vogels. Zo mooi! Ik had ze niet zien aankomen maar ze maakten het beeld echt compleet.” Die dag dacht hij: “Op een plek waar ik zoveel geluk heb wil ik nóg wel eens werken.”

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.