Dolph Kessler en Nyk de Vries genomineerd voor Kultuerpriis Tytsjerksteradiel

Publisearre op 1 maart 2012

De jury van de Kultuerpriis Tytsjerksteradiel heeft fotograaf Dolph Kessler en schrijver en muzikant Nyk de Vries genomineerd voor de Kultuerpriis 2011. Op woensdag 14 maart maakt de jury bekend wie de uiteindelijke winnaar van de Kultuerpriis is. De uitreiking van de Kultuerpriis vindt plaats op 5 april 2012, in de raadzaal van het gemeentehuis in Burgum.

Kultuerpriis
De Gemeente Tytsjerksteradiel reikt eenmaal per twee jaar de Kultuerpriis uit. Die bestaat uit een cheque van € 950 en een replica van het kunstwerk van Frans Ram ‘De kringloop van het water’. De voorgedragen kandidaten vertegenwoordigen diverse disciplines op cultureel gebied, zoals podiumkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, Friese taal en cultuur.

De jury
De jury van de Kultuerpriis bestaat uit Erik Sinnema (voorzitter), Ankie van der Meer (podiumkunstenaar) en Marian Hulshof (beeldend kunstenaar).

Dolph Kessler
Dolph Kessler is geboren in Amsterdam en woont nu in Oentsjerk. Als fotograaf maakt hij onder andere reisreportages, documentaire reportages en impressies van landschappen. Zijn foto’s zijn al in vele kranten en tijdschriften verschenen. Daarnaast won hij prijzen als ‘De Zilveren Camera’ en de ‘Merit award’.

Nyk de Vries
Nyk de Vries is geboren in Noardburgum en woont nu in Amsterdam. Hij is schrijver en dichter van prozagedichten in zowel het Nederlands als het Fries. Daarnaast is hij gitarist van de band Meinder Talma & the Negroes. In 2000 debuteerde Nyk de Vries met de roman ‘Rezineknyn’  en drie jaar later volgt de vertaling ‘Rozijnkonijn’. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in zijn geboortedorp. Zijn nieuwe bundel heet ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen’.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels