Theun de Vries-lezing

Top-biograaf Hazeu verzorgt Theun de Vrieslezing
De bekende letterkundige, schrijver en (tv) journalist Wim Hazeu verzorgt dit jaar de Theun de Vrieslezing. Hazeu is met name bekend geworden als biograaf van Gerrit Achterberg, J. J. Slauerhoff, M.C. Escher, Simon Vestdijk en Marten Toonder. Momenteel werkt Hazeu aan een biografie van de dichter en beeldend kunstenaar Lucebert. Naast zijn biografisch werk schreef Hazeu gedichtenbundels, romans en andere prozawerken.

Hazeu zal op 4 oktober met name spreken over zijn vele belevenissen in de literaire wereld. Hij had o.a. regelmatig contact met Theun de Vries, maakte in Parijs zelfs een film met en over hem. Gevraagd naar de titel van zijn lezing, antwoordde Hazeu: ‘Een biograaf op stap met Theun de Vries. En daar komt dan van alles aan schrijversavonturen bij kijken.’

 

Datum: vrijdag 4 oktober
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Schierstins, Feanwâlden
Organisatie: Theun de Vriesgenootschap
Entree: 8 euro
Reserveren gewenst via info@schierstins.nl

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.