Roelof van der Schaaf

Publisearre op 15 mei 2013

Mijn naam is Roelof van der Schaaf. Ik heb fotografische vormgeving gestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan The Medway College of Design in Rochester (UK). Ik ben als fotograaf en lichtontwerper werkzaam in de (inter)nationale mediabranche en heb reizen gemaakt naar onder andere Zuid-Amerika en Antarctica.

Mijn specialisaties zijn landschaps-, architectuur- en panoramafotografie en beeldbewerking. Ik heb de fotografie gedaan voor de boeken Thuis in Friesland en Van Pieterburen naar de Sint Pietersberg en fotografie, tekst en vormgeving voor Holland Panorama. Mijn meest recente projecten zijn Arnhem in Detail en The Panoply Project, waar de meegestuurde werken deel van uitmaken.

The Panoply Project is gebaseerd op zowel eerder gebruikte als ongebruikte foto’s uit mijn archief, analoog en digitaal, samengesmolten tot een nieuw fotografisch perspectief. Ik heb oud en nieuw materiaal door beeldbewerking gecombineerd tot nieuwe afbeeldingen, gelaagd in perspectief, ruimte en tijd. Meer werk is te vinden op www.pano.nl.

 

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels

  • Kategory: Fotografy,Portfolio

    Vanfleteren studeerde fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk voor de Vlaamse krant De Morgen, maar zijn werk verschijnt ook in magazines [...]

  • Kategory: Fotografy,Portfolio

    Kees Muizelaar (1983, Balk) is documentair fotograaf. Met zijn camera onderzoekt hij wat er al is, maar waar de meeste mensen naar vergeten te kijken.

  • Kategory: Portfolio

    Ik ben geboren in Rijs, 1989. Na mijn studie 'Illustratie' aan Academie Minerva in Groningen, ben ik in september 2010 mijn eigen bedrijf 'Annette Andela [...]