fotografy: Roelof van der Schaaf

Roelof van der Schaaf

Mijn naam is Roelof van der Schaaf. Ik heb fotografische vormgeving gestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan The Medway College of Design in Rochester (UK). Ik ben als fotograaf en lichtontwerper werkzaam in de (inter)nationale mediabranche en heb reizen gemaakt naar onder andere Zuid-Amerika en Antarctica.

Mijn specialisaties zijn landschaps-, architectuur- en panoramafotografie en beeldbewerking. Ik heb de fotografie gedaan voor de boeken Thuis in Friesland en Van Pieterburen naar de Sint Pietersberg en fotografie, tekst en vormgeving voor Holland Panorama. Mijn meest recente projecten zijn Arnhem in Detail en The Panoply Project, waar de meegestuurde werken deel van uitmaken.

The Panoply Project is gebaseerd op zowel eerder gebruikte als ongebruikte foto’s uit mijn archief, analoog en digitaal, samengesmolten tot een nieuw fotografisch perspectief. Ik heb oud en nieuw materiaal door beeldbewerking gecombineerd tot nieuwe afbeeldingen, gelaagd in perspectief, ruimte en tijd. Meer werk is te vinden op www.pano.nl.

 

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.