Expositie ‘BJUSTERBAARLIK – WONDERBAARLIJK’

Publisearre op 5 juli 2024

Van 11 juli t/m 27 oktober 2024 vindt voor de tweede maal een beeldenexpositie plaats op
Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag. De eerste editie in 2023 ‘Eja Siepman van den Berg
Verstild’ was een groot succes. Veel gasten van Landgoed Lauswolt en bezoekers hebben
genoten van deze expositie.

In navolging van deze expositie komt er nu een tweede kunstevenement in samenwerking met Landgoed Lauswolt en Projectruimte-Online. Deze tweede expositie is samengesteld door Projectruimte-Online en mede mogelijk gemaakt door Livingstone Gallery, Den Haag en Kunstadvies Hanneke Janssen, Eindhoven.

Deze expositie bestaat uit 34 sculpturen. Buiten zijn er 17 geëxposeerd. In het monumentale landhuis zijn de kleinere sculpturen te bezichtigen.

De expositie toont werk van Eja Siepman van den Berg, James Brown, Christian Hack, Armando, Daniel Spoerri, William Black, Klaas Gubbels en Bernard Aubertin.

De titel van deze expositie ‘BJUSTERBAARLIK – WONDERBAARLIJK’ verwoord de dynamiek van de ruimtelijke sculpturen. Beelden uiteenlopend van figuratief tot abstract en in vele materiaalsoorten. De formaten lopen uiteen van klein tot monumentaal. De expositie is zeer afwisselend van karakter en de beelden hebben allemaal een prachtige plek op het landgoed en in het monumentale landhuis. De beelden gaan een dialoog aan met de omgeving en voegen een nieuwe dimensie toe aan die plek. Bezoekers kunnen ruim drie maanden lang genieten van een inspirerende en poëtische ontmoeting met de beelden in de prachtige omgeving van Landgoed Lauswolt.

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels