Jou dy op: de Fulkaan Simmer Akademy 

Publisearre op 28 juni 2024

Van 26 tot en met 30 augustus vindt de Fulkaan Simmer Akademy weer plaats in Schouwburg de Lawei. Vijf dagen lang geven bekende Friese muziekdocenten, muzikanten, dirigenten en componisten workshops aan jonge muzikanten van 12 tot 21 jaar oud. Opgeven kan nog tot 1 juli. 

Tijdens de Simmer Akademy staan plezier, saamhorigheid en uiteraard muziek centraal. Samen met een grote groep deelnemers (vorig jaar zo’n 80 jongeren), wordt er in instrumentgroepen maar ook in orkestvorm geoefend en samengespeeld. Tussendoor kunnen deelnemers zich inschrijven op leuke workshops. Bijvoorbeeld de workshop componeren door Geert Jan Kroon, podiumpresentatie door Elizabeth Kooy of muziek opnemen en editen door Julius Jonker. Op de vijfde dag worden alle vers aangeleerde technieken en speelvormen door de deelnemers getoond tijdens het eindconcert van het Grut Simmer Akademy Orkest in de Lawei. 

Dit jaar is Jeannette Valkema uit Oudega (SWF) dirigent van het orkest. Samen met regisseuse Joke Krist, illustrator Marianne Groothof en de deelnemers gaat zij van het eindconcert een spetterende voorstelling maken, waarin muziek gepaard gaat met film en animatie. De aanmeldingen lopen zo goed dat er inmiddels nog maar een aantal plekken over zijn. Wacht niet te lang en geef je voor 1 juli op! 

Fulkaan is een initiatief van Keunstwurk. Ieder jaar organiseert Fulkaan diverse gratis workshops, Fulkaan Kollektyf en de Simmer Akademy voor muzikanten van 12 tot 21 jaar oud. De Simmer Akademy vindt ook dit jaar weer plaats in Schouwburg de Lawei. 

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels