« »

Atty Schakel

Atty Schakel (1987) is een grafisch vormgever afgestudeerd aan Academie Minerva Groningen in 2012. Ze heeft met haar werk een eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt als humoristisch, kleurrijk en soms een tikje vervreemdend. Haar grote voorliefde voor de natuur en dieren komt regelmatig terug in haar werk.

Ze maakt in haar werk veel gebruik van collagetechnieken, zowel digitaal als analoog. Ze scant materiaal in, fotografeert zelf elementen en vindt materiaal op internet. Voor haar analoge beelden verzameld ze oude tijdschriften, platenhoezen, boeken etc. Deze veelzijdige manieren van beeldbewerking zorgen ervoor dat het ontwerpen voor haar interessant blijft.

Foto 1
Titel:  Zomer

Foto 2
Titel: biervilt ‘Witte Raaf’
Bijschrift: Het vilt is een onderdeel van het afstudeerproject van Atty waarbij ze haar eigen biermerk heeft gelanceerd.

Foto 3
Titel: Ik bel je zomaar even op
Bijschrift: Een collage die een vervreemdend effect kan hebben op de toeschouwer.

Foto 4
Titel:  Vox Brochure
Bijschrift: Een brochure over de letterclassificatie van Vox. Binnen deze brochure is informatie te vinden over de letterclassificatie en is er van elke groep lettertypen een korte uitleg over de kenmerken.

Website: www.attyschakel.nl

Reagearje

DE MOANNE

'de Moanne' wol in breed en kreatyf poadium biede foar aktuele en skôgjende bydragen oer kultuer en de keunsten. 'de Moanne' lit sjen wat der yn en om Fryslân spilet, yn taal, byld en nije media. 'de Moanne' ferskynt op it web, op papier en organisearret 'live'-moetingen.