Beste Bieb Festival yn Drachten

Publisearre op 4 juli 2024

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september organiseert Bibliotheek Drachten|Smallingerland het Beste Bieb Festival. Hiermee wil de bibliotheek de leden, relaties en inwoners van Smallingerland bedanken voor hun steun, samenwerking en bezoek. Dit heeft immers geleid tot het predicaat ‘Best presterende bibliotheek’. Onder andere schrijver/presentator EUS (Özcan Akyol), historicus/cabaretier Tijmen Dokter, de band Kruidkoek en de Culturele Apotheek maken hun opwachting. Het festival is gratis te bezoeken.

 

Tijdens een tweedaags evenement pakt de bibliotheek uit met acts en schrijvers en met elementen uit de eigen programmering. Op vrijdag is de vestiging extra lang open. Van 19.00 tot 23.00 uur kun je optredens bezoeken en deelnemen aan workshops. Uiteraard is gewoon lenen en lezen ook mogelijk. Op zaterdag zijn er zowel binnen als buiten activiteiten tussen 10.00 en 17.00 uur.

Greep uit de programmering

De eerste namen van het festival zijn bekend. Schrijver/presentator EUS (Özcan Akyol) maakt zijn opwachting en historicus Tijmen Dokter duikt in rap tempo en met humor in de historie van Bibliotheek Drachten. Kunsthistorica Margaret Breukink en muziekkenner Gabriël Vriens geven voorproefjes op de lezingen die zij in het najaar verzorgenin de bibliotheek. De Culturele Apotheek schrijft boeken op recept voor.

Programma voor de jeugd

Aan jonge bezoekers wordt natuurlijk ook gedacht. Zo brengt op zaterdagochtend de band Kruidkoek hun interactieve concert ‘De Muziekmagnetron’ (6+). De muzikale voorstelling staat deze zomer ook op festival De Parade. Op zaterdagmiddag valt er voor 8+ te genieten van de Friestalige jeugdvoorstelling Lampke, naar het bekroonde boek van Annet Schaap.

Tijdens het festival zijn er ook korte (straattheater)acts te zien zoals de Poëziefiets en de Meisjes van het Compliment.

Meer informatie is te vinden op bibliotheekdrachten.nl. In de loop van de zomer wordt het volledige programma bekend gemaakt.

 

Kategory
Tags

Diel dit artikel!

Relatearre artikels

  • Kategory: Poëzij

    HANS PETER WESTIN -    I Zelfportret met kroonpen   Hij legt de taal op zijn palet en kneedt met staal de tussentint waarin zijn [...]

  • Kategory: Literatuer,Resinsje

    SJOERD BOTTEMA -   Jacob Nauta syn beppe is mâl mei har hinnen. Se praat dermei. ‘Kwòòòk-hoe-wiiie-it-meiiii-jim-kwòòòk-kwòòòk-ha-jim-ekaaaaien-ein-kwòòòk?’ En hoewol’t de hinnen allinne mar ‘kwòòòk?’ weromsizze, [...]

  • Kategory: Proaza

    MINDERT WIJNSTRA -  In jonge snoek hie in boatsje fûn oan ’e kant fan ’e mar. In wrak. It lekte oan alle kanten, it roer [...]